Microdermabrasie

Hoe werkt de behandeling?

Microdermabrasie is een oppepper voor de huid en kan goed worden ingezet om de huid te verbeteren bij acne-littekens, grove poriën of een verdikte, vale huid. Bij microdermabrasie worden er fijne steriele kristallen onder vacuümdruk over de huid gezogen, waardoor de huid als het ware voorzichtig wordt ‘gezandstraald’. Tijdens de behandeling is goed te zien hoe diep de huid behandeld wordt, omdat de huid laagje voor laagje wordt afgeschaafd met de microkristallen. De huid wordt hierdoor gladder, krijgt een betere doorbloeding en er wordt in beperkte mate collageen aangemaakt. De huid wordt daardoor weer in goede conditie gebracht.

Voorafgaand aan een behandeling vindt altijd een uitgebreid intake gesprek en huidanalyse plaats. De behandeling wordt uitgelegd en er wordt een test met het apparaat op de onderarm gedaan.

Resultaat na de behandeling

Je ziet direct na een behandeling dat je huid intensief behandeld is. De huid ziet er licht rood tot roze uit en heeft een frisse uitstraling. Een paar uur na de behandeling kan het zijn dat de strepen van de behandeling zichtbaar gaan worden op de huid. Dit is een normale reactie. De huid kan tot 2 dagen na de behandeling wat rood zien. Houdt hier rekening mee met het plannen van je afspraak. De delen van de huid die extra intensief behandeld zijn kunnen na 2 dagen wat gaan schilferen.

Na de herstelfase is er direct een mooiere, zachtere huid zichtbaar en voelbaar. De dode huidcellen zijn verwijderd. Door collageenaanmaak zal de huid er ook sterker en egaler uit gaan zien. Om duidelijk zichtbaar resultaat te behalen, wordt een kuur van 4 tot 6 behandelingen aangeraden, met intervallen van 2 tot 4 weken. Om het resultaat te behouden, zijn onderhoudsbehandelingen iedere 2 tot 3 maanden aan te raden.
Bij twijfel, neem contact met ons op.

Microdermabrasie is een oplossing voor:

Een totale huidverbetering
Fijne lijntjes
Ongelijkmatige huid
Door de zon beschadigde huid
Oppervlakkige littekens (door bijvoorbeeld acne)
Grove poriën
Droge, ruwe of schilferende huid
Slecht doorbloede rokershuid
Verouderde huid
Striae
Microdermabrasie

Nazorg

Na de behandeling wordt aangeraden om je huid met uiterste zorg te behandelen. De huid is nu verdund en erg gevoelig voor invloeden van buitenaf. Voorkom blootstelling aan zonlicht of zonnebank tot 4 weken na de behandeling. Bescherm daarom je huid gedurende de gehele behandelingsperiode met een SPF 30. Dit geldt ook in de winter!

Gebruik geen make-up tot 24 uur na de behandeling en onderga geen andere behandelingen van de huid gedurende 2 weken.

Sporten, het nemen van een hete douche of een sauna bezoek wordt ten strengste afgeraden i.v.m. de reeds bestaande versterkte doorbloeding van de huid door de behandeling. Ook zwemmen wordt de eerste 2 weken na de behandeling afgeraden in verband met de gevoeligheid van de huid.
Copyright © 2024 All Rights Reserved
menu